Referat: AIF Barrikaden - BK Kick

Vi hade följande startelva: Raffa - Micke N, Micke J, Alex, Palle - Marck, Kristoffer,
Fredrik, Oliver - Peter och Johan L

Avbytare var Henke som gick in som höger yttermittfältare sista 27 och Florian Maibach (ny), Park och Stefan som aldrig kom in.

Redan i 5:e min hade vi ett friläge som sköts hårfint utanför. I den 16:e min gjorde Peter 1-0 på pass av Johan. Vi hade sen en del halvchanser men det var de som gjorde nästa mål och det genom vår f.d. spelare Sten som blev omåttligt glad.
Han kom efter en snabb spelvändning otroligt fri på högerkanten och sköt sedan ett välplacerat men löst skott ur väldigt liten vinkel. De (Sten igen) hade sedan ytterligare en bra chans men Raffa var vaken och gick långt ut och avvärjde.

Spelmässigt turades lagen om att ha initiativet i 1:a halvlek. Totalt sett jämnt spel-
mässigt men vi kanske något fler chanser.

I 2:a halvlek tog vi till att börja med över helt (i medvinden) och vi gjorde också
2-1 redan i den 52:a min. Marck gick ända ner till kortlinjen och slog ett fint inlägg över såväl målvakt som övriga till Peter som stod vid bortre stolpen och petade in den. Vi fortsatte att ha ett enormt spelövertag i drygt 20 min. Under denna period
hade vi ytterligare ett par klara målchanser och de en.

Runt mitten av halvleken kom de tillbaka och skapade ett par riktigt heta målchanser (på den ena räddade Micke N mer eller mindre på mållinjen)
Precis därefter hade vi ett jättefriläge som missades grovt och bara minuten efteråt går de istället upp och gör 2-2 efter en tilltrasslad situation. Tungt, här kunde (borde) vi avgjort matchen men åker alltså istället på ett baklängesmål.

Efter kvitteringen tog vi tillbaka initiativet och skapade ytterligare 3 klara målchanser. De kändes dock hela tiden farliga på kontringar. Inspirerade av sitt kvitteringsmål började de, som tidigare hängt lite med huvudet, jobba stenhårt och skrapade även de fram en hygglig chans på slutet. Det sista som hände var att Kristoffer fick iväg ett skott som strök tätt utanför stolpen.

Sammanfattningsvis en match vi borde vunnit i kraft av lite fler klara chanser och fr.a. på grund av att vi var det klart bättre laget i 2:a halvlek.

Statisik: Hörnor 5-2 (inga alls i 1:a halvlek!), Skott på mål (räknar bara riktiga skott, inte sådana avslut där bollen rullar med styrfart mot målvakten eller målvaktsingripanden i allmänhet) 7-5, skott utanför mål 8-4.